Annons
X
Annons
X

E-handel växer kraftigt

Konsumenterna fortsätter att handla på nätet. Bäst går hemelektronik, böcker och kläder visar ny e-barometer från HUI.

För andra kvartalet i rad ökade den svenska e-handels omsättning med 13 procent. Prognosen för helåret är att den inhemska e-handeln med varor når en omsättning på drygt 31 miljarder kronor.

– Konsumenterna är vana e-handlare idag. Den tekniska utvecklingen och fler nya företag som ger sig in i branschen gör att marknaden växer. Vi ser en tredje våg för e-handeln just nu, säger Jonas Arnberg, analyschef på HUI Research.

Sju av tio svenskar handlar varor på nätet och sex av tio e-handelsföretag ökade sin försäljning under årets första kvartal jämfört med samma period förra året. Och majoriteten av e-handelsföretagen spår att den positiva trenden håller i sig även under årets andra kvartal. Det framgår av e-barometern som presenteras av HUI Research tillsammans med Posten och Svensk Distanshandel. Under 2011 omsatte den svenska e-handeln knappt 28 miljarder kronor.

Annons
X

Näthandeln fortsätter att domineras av hemelektronik, kläder och böcker/media. Men två branscher växer just nu snabbt. Det är sport och fritid samt heminredning och möbler som steg med 29 respektive 20 procent.

Vad gäller leveransen av nätshoppingen föredrar majoriteten av kunderna att brevbäraren gör jobbet och levererar direkt hem i brevlådan.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X