Annons
X
Annons
X

E-bok lär barn programmera

Rosalyn Knapp, Lovisa Levin och Sanna Nilsson är grundare av startupföretaget Kalle Kodare. Förra året lanserade de en e-bok för att lära barn koda, nu sneglar företaget på nya marknader.

Foto: LARS PEHRSON/SVD.

Projektet började som ett examensarbete på den digitala medieskolan Hyper Island. I somras lanserade Lovisa Levin, Sanna Nilsson och Rosalyn Knapp sin e-bok Kalle Kodare för att lära barn att programera, nu är en app är på väg.

Projektet har belönats med flera priser och blivit utvalt att delta i affärsinkubatorn Stings acceleratorprogram Fastforward våren 2014.

– Vi vill bli den ledande undervisningsplattformen för barn inom programmering. Idag finns e-boken på svenska och engelska, och nästa steg är en översättning till holländska och en lansering i Nederländerna, säger Sanna Nilsson.

Annons
X

Grundarna av Kalle Kodare är inte ensamma på marknaden för undervisningsmaterial inom programmering. Idag finns en rad initiativ som uppmuntrar föräldrar och andra vuxna att introducera barn till kod. Två exempel är verktyget Kids Ruby där unga kan lära sig koda i programmeringsspråket Ruby, och e-boken Python for Kids, som fokuserar på kodspråket Python.

Ett projekt som inte är helt olikt Kalle Kodare är författaren och webbutvecklaren Linda Liukas barnbok Hello Ruby, som i januari lanserades på crowdfundingsajten Kickstarter.

– Barn och kod är ett aktuellt ämne, särskilt eftersom man i många länder lanserat eller är på väg att lansera programmering som ett skolämne. När vi drog igång med projektet i somras fanns det inte mycket liknande tjänster på marknaden, men nu dyker det upp allt fler, säger Kalle Kodare-grundare Rosalyn Knapp.

Är ditt start-up-bolag med? Kolla kartan! sthlmdigital.svd.se
Annons
Annons
X
Foto: LARS PEHRSON/SVD. Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X