Annons
X
Annons
X

Dystert på Stockholmsbörsen

Det var minus på Stockholmsbörsen redan i morgonhandeln. Och eftermiddagens svaga USA-statistik fick aktiekurserna att backa ytterligare.

Av TT
(uppdaterad)

Riskkapitalbolaget Ratos var en av tisdagens förlorare.

När handeln stängde på Stockholmsbörsen hade OMXS-index gått ner med 1,4 procent till 319,5. Ratos fick se vinsten rasa under första kvartalet och aktien backade med 8,0 procent efter den svaga rapporten.

Telia Sonera gick däremot upp med 1,4 procent efter beskedet att teleföretaget har ökat sitt innehav i litauiska Teo LT och ska lägga ett bud på resterande aktier.

Annons
X

Ericsson, som fick en 4G-order från operatören T-Mobile i USA, sjönk ändå med 0,3 procent. Värdet på hela kontraktet uppgår totalt till omkring 4 miljarder dollar, men hur stor Ericssons andel av detta blir framgår inte

Även Nokia Siemens Networks har fått en del av samma kontrakt, men uppger inte heller någon summa. Nokia steg med 1,2 procent.

Det var små rörelser i de svenska marknadsräntorna på tisdagen. Kronan blev något svagare mot både dollarn och euron.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Den tvååriga räntan steg marginellt till 1,06 procent (1,05) och den tioåriga backade till 1,65 procent (1,66). En dollar kostade 6:86 kronor (6:83) och en euro 8:91 kronor (8:90). Noteringar från föregående handelsdag inom parentes.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X