Dyrt nöje med 3G-telefoni

Under strecket
Publicerad
Annons

Alla de nya mobilerna från 3 har inbyggd kamera. Men de är inte direkt billiga. Både NEC E606 och Motorola A830 kostar knappt 6 000 kronor när de nu lanseras i Storbritannien och Italien. Priserna i Sverige väntas bli i stort sett desamma. näringsliv
Det står klart efter att den nya mobiloperatören 3 presenterat sina prislistor för Italien och Storbritannien. Priserna väntas bli ganska likartade även i Sverige.
Prislistorna från 3 är högintressant läsning i den hårt plågade mobilbranschen. För medan de flesta europeiska telebolag sparar så mycket som möjligt är 3 inne i en riktig storsatsning som får stor betydelse för hur det går för hela den europiska lanseringen av 3G.

Bakom 3 finns framför allt det Hongkongbaserade konglomeratet Hutchison. Företaget håller på att bygga upp 3G-nät i flera europeiska länder och i praktiken ser 3 ut att bli den enda riktigt hotfulla konkurrenten till de etablerade telebolagen.
Det gäller inte minst i Sverige där 3 ägs gemensamt av Hutchison och Wallenbergsfärens
investmentbolag Investor. Här har 3 drabbats av ett halvårs förseningar och som det ser ut nu kommer 3 att börja sälja mobiltelefoni i Sverige någon gång under våren.
Det innebär i så fall att svenska 3 kommer något efter sina systerbolag i Italien och Storbritannien. På de här två betydligt större marknaderna har marknadsföringen redan dragit igång inför starten under första kvartalet.
Marknadsföringen är helt inriktad på privatkunder och då framför allt på de som har mer pengar i kassan. Det märks exempelvis på de tre mobiler som finns med till en början.
De kostar mellan 5 600 och 6 300 kronor. Två av dem kommer från japanska NEC och en från amerikanska Motorola.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons