Annons

Dyrt när militärer tar taxi

När höga militärer tar limousinen till Arlanda flygplats så kostar bilresan ibland lika mycket som en flygbiljett. Ställföreträdande ÖB Hans Berndtsons resa från hemmet på Lidingö till Arlandas viplounge kostade skattebetalarna 2 721 kronor.

Under strecket
Publicerad

Chefsservice kallas det när försvarets körcentral skickar bilar för att köra höga militärer. - Våra körningar är ungefär 20 procent billigare än ett taxibolag, säger Johan Tisell på högkvarterets informationsavdelning. Men en granskning som SvD gjort av stf ÖB Hans Berndtsons resor visar att körnotorna ändå är skyhöga. En resa från Östermalmsgatan till Utsiktsvägen på Lidingö, en resa på ungefär åtta kilometer kostade till exempel 1 137 kronor. Ett annat exempel är en resa som gick från högkvarteret på Lindingövägen vid Stadion till Hasselbacken på Djurgården, drygt tre kilometer. Den kostade 1 026 kronor.

Under en dryg månad, perioden 3 maj till och med 16 juni, uppgick notan för stf ÖB:s bilresor enligt chefsservice till 36 000 kronor. Nästan samtliga resor som SvD tittat på kostade betydligt mer än en vanlig taxiresa gör. De flesta resor gick mellan hemmet på Lidingö och högkvarteret på Lindingövägen.

Annons
Annons
Annons