Annons

Dyrt för familjer välja MP:s väg

MILJÖPOLITIK De som är beroende av bilen kommer att få rejält höjda kostnader om ­oppositionen kommer till makten. För ett vanligt hushåll handlar det om mer än 2000 kronor per år, skriver Maud Olofsson och Andreas Carlgren (C).

Under strecket
Publicerad

Dagens moderna samhälle är baserat på att vi kan resa och flytta på oss snabbt, enkelt och effektivt. Det innebär att varje trafikslag är viktigt. När tågen lamslås av snökaos eller när askmoln tvingar flygplan kvar på marken blir det som mest tydligt. Vi kan och ska inte välja bort varje sig tåg, flyg, båt eller bil.

Samtidigt är det precis det som oppositionen med Miljöpartiet i förarsätet vill. I den folkomröstning som blir verklighet om de kommer till makten ställs kollektivtrafik mot nya vägar. Oavsett utgång i en sådan folkomröstning riskerar resultatet att bli fortsatt trafikkaos. Vinner kollektivtrafiksförslaget kommer barnen få vänta på dagis medan föräldrarna sitter fast i Essingeledens bilkö. Vinner Förbifart Stockholm blir det svårt för förortens pensionärer att hitta en ledig sittplats på tågen. Därför behöver Stockholm både utbyggd kollektivtrafik och en förbifart.

Annons
Annons
Annons