X
Annons
X
Recension

Trattorian Dyrt att sitta på första parkett

KROGGUIDEN Ännu en krog som har läget men som inte lyckas förvalta det. Krogguiden tycker att Trattorian vid Norr Mälarstrand inte lever upp till de förväntningar som skapas av menyn och dess priser.

Med utsikt över Riddarfjärden ligger Trattorian. Foto: Pi Frisk
Läs mer om Krogguiden

Vattnet, en och annan motorbåt och, förstås, kvällssolen. När skjutdörrarna dras bort och inne flyter ihop med ute är det ingen tvekan: Norr Mälarstrand är en bra plats i Sommarstockholm. Och det är nog främst läget som lockar folk till den sjönära kroggruppen Trattorian, Orangeriet och Bar burger café (tidigare Pontonen) – sedan i augusti förra året nytillskott i Peter Nordins krogimperium PDF Brasserie group.

Med sin meny gör Trattorian anspråk på att vara “en lantlig toskansk trattoria som är lika hjärtlig som bökig". I taket hänger slingrande plastmurgröna. Tillsammans med damujanger, stearinberunna flaskor och flätade korgar balanserar inredningen, som hängt med sedan Grupp F12 öppnade krogen, på gränsen till kitsch.
Men medan en trattoria i Italien är en enklare restaurangtyp, ställer Trattorians priser krav.

Med utsikt över Riddarfjärden ligger Trattorian.

Foto: Pi Frisk Bild 1 av 3

Inredningen som ska likna en äkta italiensk trattoria gränsar till kitsch.

Foto: Pi Frisk Bild 2 av 3

Pizza, pasta men också kött och fisk finns på menyn.

Foto: Pi Frisk Bild 3 av 3
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X