Dyr nota för fusk inom ABF Efter fusk med studiecirklar krävs ABF Norra Storstockholm på drygt tio miljoner kronor. 14 personer har fått gå och en av föreningens lokaler är till salu.

Under strecket
Publicerad
Annons

Förutom åtta miljoner i statsbidrag, har det nu beslutats att ABF Norra Storstockholm ska betala tillbaka ytterligare 900 000 kronor till landstinget och 1,5 miljoner kronor till kommunerna.
Hösten 2004 upptäckte ABF förbundet att ABF Norra Storstockholm i flera år uppgett för stor studiecirkelverksamhet för att få bidrag.
Det har rört sig om påhittade cirklar, fingerade cirkelledare och elever, cirkelledare som förekommer på flera närvarolistor samtidigt och att enskild undervisning kallats för studiecirkel.
ABF samarbetar med en mängd föreningar som arrangerar studiecirklar och får bidrag genom ABF.
De totalt 166 000 felrapporterade studietimmarna hos ABF Norra Storstockholm har genomförts tillsammans med fem föreningar.

Christin Spolander, ombudsman och chef på ABF Norra Storstockholm, anser att ansvaret ligger på den egna avdelningen som godkänt de olika föreningarnas verksamheter och dessutom uppmuntrat fusket.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons