Annons
Recension

Rolling Thunder Revue: The 1975 live recordingsLiveboxen är en munsbit för dylanologerna

Finalen för Bob Dylans konsertturné The Rolling Thunder Revue 1975, med Roger McGuinn, Joni Mitchell, Richie Havens, Joan Baez och Bob Dylan på scen.
Finalen för Bob Dylans konsertturné The Rolling Thunder Revue 1975, med Roger McGuinn, Joni Mitchell, Richie Havens, Joan Baez och Bob Dylan på scen. Foto: TT

Fem hela Bob Dylan-konserter, inklusive repetitioner och spännande bonusspår, samlas nu på 14 cd-skivor. En rejäl munsbit för dylanologerna, konstaterar Dan Backman.

Under strecket
Publicerad

Kan vi vara ense om att det var väldigt länge sedan det var kul att gå på en Bob Dylan-konsert? Den ”never ending tour” han varit ute på sedan 1988 – med en buttert kraxande Dylan som alltför ofta förvrider sina klassiska låtar till ett entonigt malande – blir ju för varje år som går alltmer frustrerande.

Jo, Dylans mystiska aura fascinerar fortfarande – man blir ju inte klok på vad det är som pågår i hans huvud – och bandets mysiga gubbgung har sina poänger. Men ändå, det är sjukt svårt att hävda Dylans relevans inför Sverige-konserterna senare denna månad.

Annons
Annons
Annons