Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Resa

Dusty Decos insiderguide till Mallorca

SPG:s inredningsexperter Dusty Deco guidar till sina bästa ställen på favoritön Mallorca.

Vi är rätt ofta på Mallis, dels för jobb men också i privat syfte. Vi har både vänner och familj här så ön har blivit som en liten undanflyktsplats som vi älskar ännu mer sen vi fick barn. Det är som ett spanskt Gotland där allt finns inom räckhåll. Trots att det är exploaterat och turistigt finns det pärlor att hitta, här är våra 10 favoriter.

Annons
X

Boende

Vacker flykt från vardag och stress
Vacker flykt från vardag och stress

CAP ROCAT
En dryg mil öster om Palma ligger en före detta militäranläggning som nu blivit ett lyxigt, snyggt och elegant hotell. Du blir skjutsad i golfbil i de gamla vallgravarna ner till den privata stranden eller hotellets fiskrestaurang med utsikt över medelhavet. "Minimum stay" är två nätter och barn är inte välkomna. Här råder totalt lugn och på morgonen när du vaknar står en fylld frukostlåda uppdukad på din privata altan. Varmt bröd, marmelader, chark, ost, starkt kaffe och dagens tidning, på ditt språk, ryms i korgen. Stråhatten får du när du checkar in, behåller på under vistelsen (som ett bohemiskt all inclusive band) och tar med dig hem.

Vill du inte lägga en kontantinsats på en mindre lägenhet på två hotellnätter, ska du absolut boka middag på restaurangen för att få känslan, i alla fall för en kväll.
caprocat.com

undefined

Gran Hotel Son Net
Uppe i bergen, med en pirr-i-magen-utsikt, doft av pinjeträd och sus av syrsor ligger detta magnifika och rustika hotell med spa och välrenoverad restaurang.

Här var vi på en 24 timmars-smekmånad efter vårt spontanbröllop i Palma för ett par år sen. Då bodde vi i en av de privata små sviterna som är enskilda hus med privat pool. Magiska 24 timmar. Vi var båda fnissiga och kände oss galna som gift oss utan att planera. Vi trippade på små moln (eller jag var gravid så jag klampade omkring på molnen) och när vi kom in i rummet så hade personalen kört en rosblads-bonanza och proppat rummet med konfekt, frukt och champagne Alla behandlade oss kungligt i en "viva los novios"-stämning under det dygnet. Året efter var vi där med en bebis. Inte lika magiskt men med utsikten som får en att tappa andan, en fantastisk restaurang och poolen som är som tagen ur en Coppola film, gjorde att vi glömde att Lola kröp runt som en galning, och plumsade i poolen så fort hon släpptes fri. Hon vägrade såklart att sova och klättrade runt på de slottsliga väggarna.

Ägaren är en konstälskare och på väggarna hänger bla Andy Warhol, Marc Chagall och David Hockney. Gran Hotel Son Net ligger ca 30 min från Palma upp i Bergen i Puigpunyent.
sonnet.es

Äta

undefined

Frukost på La Molienda
Som på Söder fast i Palma. Det pretentiöst ekologiska kaffet och avokado-sesam-mackan är som gjort för en Instagrambild. Snyggt och proppfullt med Palmas få, men ack så skäggiga, hipsters. Precis som man vill ha det. Och inte allt för många turister. Ännu.
Carrer del Bisbe Campins, 11

undefined

Lunch
Kolla upp vilken saluhall som gäller i ert kvarter och ta en lunch medan du handlar delikatesser. Stranden är ändå för varm mitt på dagen så skuggan i hallen tages tacksamt emot.

Marknaden i Santa Catalina
Marknaden i Santa Catalina
Mercado San Juan
Mercado San Juan

Matmarknaden i Santa Catalina
Rörigt och stimmigt. Tapas, sushi eller grillad fisk som du köper själv från fiskhandlaren inne på marknaden och tar med dig till caféet på nedersta hörnet där de tillagar den som du vill ha den för nån euro. Bäst är kring 14-15 på lördagar då hela hallen är som en enorm AW. Alla åldrar samlas här och man köper lite charkisar på nåt ställe och hämtar ett glas cava på ett annat som kanske tas med ut på gatan medan man lutar sig mot den soliga väggen och låtsas att man är en local.
mercatdesantacatalina.com

Mercado San Juan
Eller kör på den snyggare, modernare matmarknaden San Juan. Organiserad och designad, lite dyrare, betydligt creddigare men inte riktigt lika charmigt och rörigt. Prova pizzan!
mercadosanjuanpalma.es

La Rosa Vermuteria
La Rosa Vermuteria
Toque de Queda
Toque de Queda

La Rosa Vermuteria
Det här stället är inte bara en inspiration för dig som vill renovera kök och älskar helkaklade väggar, marmor och mjuk belysning. Här hittar ni grillad bläckfisk, hög nivå på tapas och såklart variationer på Vermuth. Ett av de få ställen som kör mat hela dagen, det vill säga att köket stänger inte för siesta.
Carrer Rosa 5, Palma

TOQUE de QUEDA
Gourmet-plockmat i spartansk, gemytlig inredning och med glad personal. Lite undangömd på en gränd med gullig uteservering som alltid är full. Boka bord!
Calle can cavalleria 15b, Palma

Vintage-shopping

Vintagebutik i Sa Costa
Vintagebutik i Sa Costa
Santa Maria
Santa Maria

Costa de Sa Pols
Hos knasiga bröderna Pepe och Ramon på vintage- och antikbutikerna Sa Costa får du garanterat med dig en excentrisk prydnad eller en porslinsvas hem. Förut ägde de butiken ihop men efter ett bråk bröderna emellan är den nu delad på mitten så de har en bit var.
Calle Costa de Sa Pols 7, Palma

Santa Maria
Söndagsutflykten går till Santa Maria. Det är en marknad för grönsaker och lokalt producerad mat inne i staden och strax utanför, i industriområdet Bugadelles, är det prylmarknad. Vissa söndagar åker vi härifrån med bilen full av vacker grov keramik, spanska knasiga stolar och excentriska speglar. Vissa söndagar åker vi härifrån matta och tomhänta och klart besvikna. Lunchen blir i solen på torget i Santa Maria. Flottiga tapas och en cava i solen sen är söndagen komplett

undefined
undefined

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen