Annons
X
Annons
X

Duker försöker styra Arbetsdomstolen

Att Svenskt Näringsliv, som den ena parten på arbetsmarknaden, återkommande gör sitt yttersta för att underminera och mot­arbeta de spelregler (kollektivavtal) som de själva skrivit under är minst sagt beklämmande. Svenskt Näringsliv har ju som bekant tjänat på den svenska modellen, med färre antal konflikter än i andra länder.

SVAR DIREKT AV THOMAS ÖSTROS OCH SVEN-ERIK ÖSTERBERG

Det står givetvis Svenskt Näringsliv fritt att ha vilka åsikter de vill, men vår uppfattning är att Sverige är för litet för stora konflikter om den modell som tjänat oss så väl.

Att vi i den förra regeringen förde samtal med Svenskt Näringsliv är därmed lika okontroversiellt som att den nuvarande regeringen träffar de fackliga organisationerna.

När vi läser Jan-Peter Dukers artikel är det tydligt att han vill åstadkomma två saker: först och främst vill han uppenbarligen styra Arbetsdomstolen inför det beslut den ska fatta, genom att hävda att den snäva tolkning av EG-domstolens dom som Svenskt Näringsliv gjort är den enda som är möjlig och rimlig.

Annons
X

Jan-Peter Duker verkar också vilja komma undan kritik och skifta fokus från hur den organisation han företräder, Svenskt Näringsliv, agerat under de dryga tre år som denna fråga har varit aktuell. Det sistnämnda försöker han uppnå genom att attackera oss som satt i den förra regeringen, allt enligt devisen att anfall är bästa försvar.

Vi kan konstatera att vi, milt ­uttryckt, varken är imponerade eller förvånade.

Ansvaret vilar nu tungt på den borgerliga regeringen att vidta de åtgärder som krävs för att bevara och utveckla den svenska modellen med kollektivavtal.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Det tjänar alla på.

  THOMAS ÖSTROS & SVEN-ERIK ÖSTERBERG

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X