Annons

Duka till studenten

mosshav Maten är bara halva festen. Det gäller också att presentera den på ett aptitligt sätt. Här har vi gjort en studentbuffé utomhus där den tradi- tionella duken är utbytt mot ett hav av grönmossa med frukt och grönt och midsommarblomster.

Under strecket
Publicerad

Helst skall gästerna drabbas av en aha-upplevelse redan när de kommer, tycker Catharina Lindeberg Bernhardsson som har arrangerat det här läckra mossbordet. Då har de också något att prata om innan kalaset har kommit igång på allvar.
Hon är proffs på festdukning och har samlat sina bästa tips i boken Catharina dukar, utgiven på eget förlag. Inspiration får hon från naturen, men också från flitigt botaniserande hos torghandlare och i mataffärernas grönsaksdiskar.

Mossan har hon plockat ute i skogen, men den kan också köpas i blomsterbutiker. En krans av hängbjörkkvistar med prästkragar och blåklint inramar en stor korg med nybakat bröd. Jordgubbarna ligger i vackra kålblad men kunde lika gärna vara utslängda här och var på mossan tillsammans med kvisttomater, sparris och rädisor. Limehalvorna förstärker det gröna och ger en frisk doft av sommar. Dukningen skall förstås kompletteras med uppläggningsfat och själva buffématen, men här får gästerna också käka upp hela bordsarrangemanget. Måhända med undantag
av mossan.

Annons
Annons
Annons