Annons
X
Annons
X

Dubbelt svenskt på Avignonfestivalen

Ur ”Tigern”.

Ur ”Tigern”. Foto: Urban Jörén

Jupither Josephsson Theatre Company är ett svenskt scenkonstkompani som vill öka utbytet och samproduktionen mellan Europas teatrar. Bakom kompaniet står regissören Sofia Jupither - som fick SVD:s Thaliapris 2014 - och producenten Ulrika Josephsson. Den första uppsättningen var Gianina Cărbunarius pjäs ”Tigern”. Produktionen är nu utvald att spela på den prestigefyllda Avignonfestivalen i juli. Kompaniets nästa produktion, pjäsen ”20 november” skriven av Lars Norén, är dessutom inbjuden att ha sin premiär där.

– Att få spela på Festival d’ Avignon är en bekräftelse på att vi skapar teater som är relevant i hela Europa och det har varit vårt mål från början. Att vi dessutom är enda svenska kompani som är inbjudet, och med hela två produktioner, varav en premiär, känns fantastiskt, säger Ulrika Josephsson.

”20 november” är en internationellt flitigt spelad Norénpjäs som nu för första gången sätts upp av en svensk grupp. Även för denna produktion är Sofia Jupither regissör och enda rollen spelas av David Fukamachi Regnfors.

Annons
X
Annons

Ur ”Tigern”.

Foto: Urban Jörén Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X