Annons
X
Annons
X

Dubbelseger av Rudholm i STCC

Robin Rudholm var lördagens gigant i STCC med dubbelseger på lördagen.

Av TT

Men Thed Björk gick upp i total mästerskapsledning.

Från åttonde plats körde Robin Rudholm upp sig och kammade hem två segrar på Gelleråsen i Karlskoga och säkrade därmed 100 000 kronor till sitt team.

– Jag kan inte beskriva hur skönt det känns. Efter Mantorp sa jag att jag skulle vända två nollor till två tior men jag trodde nog inte riktigt själv på det. Jag fick en fantastisk bil av grabbarna och kunde bara köra, det känns oerhört skönt att betala tillbaka dem med två segrar på en helg. En härlig boost för självförtroendet och det känns gött inför Göteborg. Detta måste firas, säger Rudholm i ett pressmeddelande.

Annons
X

Han kontrollerade det första racet på Gelleråsen och kunde ohotad köra i mål som segrare. Rudholm lade beslag pole position, segern och snabbaste varv.

– Så jäkla skönt, det är en fantastisk känsla. Vi visste att vi hade chansen i dag och jag kunde kontrollera racet från start, sade Rudholm efter racet i ett pressmeddelande.

Med stärkt självförtroende hade Rudholm därefter inga problem med att köra hem segern i eftermiddagsloppet också.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Fjolårets STCC-mästare Richard Göransson kom på en elfteplats respektive femteplats och missade därmed att slå Jan ”Flash” Nilssons rekord på 30 segrar. Göransson har fortfarande ”bara” 29.

  Thed Björk nådde pallen i andra åket och leder förarmästerskapet, fyra poäng före Göransson.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X