Annons

Dubbelmordet var del i gangsterkrig

17 misstänkta Dubbelmordet i Södertälje var ett led i ett gangsterkrig om makten över den kriminella marknaden i staden. 17 misstänkta är åtalade och bevisningen består av hemlig telefonavlyssning och berättelser från vittnen som till slut vågade berätta. Åtalet är ett av de största i Sverige vad gäller organiserad brottslighet.

Under strecket

Under sommaren 2010 inträffade ett uppmärksammat dubbelmord på spelklubben oasen i Södertälje. Polisen misstänker att den kriminella grupperingen ”Nätverket” ligger bakom. På onsdagen mordåtalades tio personer. Ytterligare sju personer åtalades misstänkta för utpressning och människorov. På bilden syns några av de åtalade männen, från övervakningskameran på en bensinstation i Södertälje.

Foto: POLISENBild 1 av 5

Skyddsvästar som misstänks tillhöra de åtalade männen.

Foto: POLISENBild 2 av 5

Polisens ritning på spelklubben Oasen.

Foto: POLISENBild 3 av 5

Polisen misstänker att de två gärningsmännen flydde platsen på moped. Polisens utredare hittade två utbrända mopeder och ett antal brända mobiltelefoner som misstänks ha tillhört de åtalade.

Foto: POLISENBild 4 av 5

En av mobiltelefonerna som upphittades. Polisen har hämtat digitala fotografier från de upphittade mobilerna och mobiler från de åtalade männen. Bilderna återkommer i förundersökningen mot de 17 åtalade.

Foto: POLISENBild 5 av 5

Klockan är strax efter två natten till den 1 juli 2010 och inne på den illegala spelklubben Oasen i Ronna i Södertälje är kortspelet i full gång. Ett tjugotal personer sitter vid sju olika bord.

Två av gästerna är bröderna Moussa. Eddie som är känd fotbollsspelare i Assyriska och den äldre brodern, som anses vara nummer ett på den illegala spelklubben och som har ett kriminellt förflutet.

Annons
Annons
Annons