Annons

Drömsemester för trädgårdstokiga

Trädgårdsintresserad och på besök i England? Passa på att bo hemma hos britter med gröna fingrar – eller övernatta exklusivt i världens mest kända trädgård. Här är några tips i grevskapen Kent och Sussex.

Under strecket
Publicerad

Slottet Sissinghurst i grevskapet Kent erbjuder numera boende till turister. Hyresgästerna kan dessutom ströva fritt omkring i hela Sissinghurst och längs vallgraven även när trädgården är stängd för besökare.

Foto: NTPL/JONATHAN BUCKLEYBild 1 av 3

I tornet, som kallas Elisabeth Tower, bodde Elizabeth I under ett tredagarsbesök.

Foto: NTPL/JONATHAN BUCKLEYBild 2 av 3

Blommorna klättar i pergolan vid prästgården på Sissinghurst i Kent.

Foto: NTPL/JONATHAN BUCKLEYBild 3 av 3

Tänk att få bo inne i självaste slottsträdgården Sissinghurst, Vita Sackville-Wests storstilade livsverk. I ett eget litet hus med blyinfattade fönster och takbjälkar från 1500-talet – och med utsikt över den legendariska vita trädgården. Mer nirvana än så kan det inte bli för trädgårdsturister.

I all tysthet har Sissinghursts ägare, stiftelsen National Trust, låtit renovera Priest’s House och hyr nu ut huset på minst två och max fjorton dagar. Sex bäddar, tre sovrum, självhushållning och en öppen spis stor nog för att grilla en oxe i. En egen liten trädgård hör till – och dessutom får hyresgästerna fritt ströva omkring i hela Sissinghurst när trädgården är stängd för besökare. Bara det är guld värt.

Annons
Annons
Annons