Resa

Drömmen om Monterey

Låt dramaserien Big little lies visa vägen när du besöker denna kaliforniska kustpärla.

Modern designdröm

Vem har inte drömt om att svepa in sig i en kashmirfilt, trippa ut på terrassen, hälla upp ett glas chardonnay, blicka ut över Stilla havet och bekänna en hemsk hemlighet? Post Ranch Inn är skapt för just den typen av stunder. Innästlad i Big Surs dramatiska natur – sluttande granskog över våldsamma vågor – är det en jordfärgad design: putsad betong, svart stål och slipat glas.

Annons

Japanska bäddar, teakpaneler och verandor där kvällsdimman driver in från havet och försvinner upp mellan trädstammarna. Med 39 rum – de sträcker sig från privata villor och större sviter till enkelrum och modernistiska trädkojor – bjuder Post Ranch Inn på boendeformer både för familjen och nyförälskade par.

En knapp timme söder om Monterey är hotellet ett perfekt stopp både för naturromantikern och för alla som fantiserar om en roadtrip i dramaserien Big little lies fotspår. Missa heller inte den prisbelönta restaurangen Sierra Mar. Balanserade på några nedslagna stockar vid ruinens brant serveras maten mitt i Big Surs suggestiva natur. Med ett ständigt skiftande klimat pendlar utsikten mellan regndroppar på rutan och Stilla havets fjärran horisont.

Monterey i Big little lies fotspår

Garrapata State Park Beach
Garrapata State Park Beach
Restaurant 1833, Carmel Valley Ranch
Restaurant 1833, Carmel Valley Ranch

Låt HBO-dramat Big little lies bli rättesnöret på din Monterey-tripp. Inled i hamnkvarteret Fisherman’s Wharf där Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Shailene Woodley fikar på det lokala kaféet. Med förtöjda fiskebåtar, skaldjursmarknader och souvenirbutiker med strandracket-set och uppblåsbara humrar är det lika pittoreskt som turistigt. Vidare kan du hajka i nationalparken Garrapata State Park Beach följt av vinprovning på Carmel Valley Ranch. Avsluta med middag på Restaurant 1833 i Monterey: en restaurang där lokalborna möts för att skvallra intriger i skenet av lyktorna som placerats på innergården.

Få till Monterey-stilen

Stilren scarf
En scarf att svepa om axlarna när det blåser kallt eller när man ryser av ett gammalt svek.
Totême, 1 500 kr

Elegant hatt
En hatt som hjälper dig att hålla låg profil på din lokala farmer’s market.
Jcrew, 690 kr

Sofistikerad trench
En trench coat att slänga på dig när du snabbt behöva möta en god vän över ett glas Chablis.
Other Stories, 1 250 kr

Till Toppen