Annons

Aurore Belfrage:Drömmen om ett samhälle där makt förpliktigar

“Just kiss. I don’t even wait. And when you’re a star, they let you do it. You can do anything. Grab them by the pussy. You can do anything.” Nej, så sade inte president Trump i Vita huset den 30 juni 2017. Det skedde långt tidigare.
“Just kiss. I don’t even wait. And when you’re a star, they let you do it. You can do anything. Grab them by the pussy. You can do anything.” Nej, så sade inte president Trump i Vita huset den 30 juni 2017. Det skedde långt tidigare. Foto: Evan Vucci / TT
Under strecket
Publicerad

Mansgrisskandalerna haglar i Silicon Valley just nu. Rubrikerna handlar om sexuella trakasserier och debatten följer reflexmässigt och förenklas till en diskussion om könskvotering. Men systemfelet ligger djupare. Vi kan anställa hur många kvinnor som helst utan att lösa grundproblemet: arrogans accepteras av allt för många som en oundviklig biprodukt av framgång.

Med framgång och pengar växer egot och man kan uppleva sig som viktigare. Jag har mött dessa framgångsrika, superviktiga typer som tror sig vara berättigade till mer. När jag försöker prata om det här får jag höra: ”Aurore, sånt händer, tänk på karriären.” Det är just det jag gör – jag tänker på den karriär jag vill ha och det samhälle jag vill leva i.

Annons
Annons
Annons