Annons
X
Annons
X

Drömmål av Zlatan i klassikermötet

Zlatan Ibrahimovic gjorde två spektakulära mål för sitt Paris Saint-Germain. Men det blev bara oavgjort, 2–2, mot Marseille i det franska klassikermötet på söndagskvällen. Därmed är Marseille i fortsatt serieledning. PSG ligger tvåa, tre poäng bakom.

Av TT
[object Object]
Zlatan Ibrahimovic efter ett av sina mål mot Marseille. Foto: JEAN-PAUL PELLISSIER/REUTERS

Hemmalaget Marseille började starkast på Stade Velodrome. Anfallaren André-Pierre Gignac fintade framgångsrikt bort PSG-backen Christophe Jallet och satte 1–0 i den 17:e minuten. Målvakten Salvatore Sirigu kunde inget göra något åt Gignacs välplacerade, låga skott i det bortre hörnet.

Zlatan Ibrahimovic replikerade omgående. Svensken klackskarvade in kvitteringen efter en hörna på ett lika originellt som iögonfallande sätt i den 23:e minuten.

Marseillemålvakten Steve Mandanda hann knappt hämta ut bollen ur nätmaskorna förrän det var dags för Ibrahimovic igen. 2-1 till PSG kom på en högklassig, stenhård frispark i den 25:e minuten, signerad den nyblivne 31-åringen.

Annons
X

Frisparksfullträffen var Zlatan Ibrahimovics nionde mål på sju matcher i det franska ligaspelet.

André-Pierre Gignac såg dock till att det blev oavgjort i matchen bara minuter efter Zlatans målkavalkad. Gignacs andra nätkänning för kvällen kom på nick efter en hörna i den 32:a minuten.

Matchen var tuff, stundtals ful. I samband med halvtidssignalen utbröt ett mindre bråk med flera spelare inblandade.

Efter paus sjönk tempot, och chanserna blev färre. I den 73:e minuten uppenbarade sig en av få möjligheter för Zlatan inne i Marseilles straffområde, men när han kastade sig fram för att få träff på bollen gick den högt över.

PSG har fortfarande inte förlorat i ligaspelet, men det är Marseille som ligger i tabelltopp efter åtta omgångar. Avståndet mellan de båda lagen är tre poäng.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Zlatan Ibrahimovic efter ett av sina mål mot Marseille.

Foto: JEAN-PAUL PELLISSIER/REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X