Annons

Drömlottning för AIK: ”Kul att möta storlag”

AIK ställs mot det spanska topplaget Valencia i den första omgången av Uefa-cupen. Nitlott eller drömlottning? - Drömlottning, definitivt. Naturligtvis blir det svårt för oss att vinna, men som spelare är det alltid kul att få möta riktiga storlag. Dessutom blir det säkert ett fullsatt Råsunda och det är ju bra för klubben, säger Gary Sundgren.

Under strecket
Publicerad

AIK-försvararen, med fem säsonger i Real Zaragoza bakom sig, ser fram emot den trippen. - Bara att börja fila på spanskan igen. Jag har redan ringt ner till gamla kompisar och sagt att de måste komma till Valencia den 15:e oktober. Det här ska bli kul och speciellt för de yngre spelarna i laget kommer det att bli en nyttig upplevelse. Det kommer att bli full fart, inte minst på deras hemmaplan Estadio de Mestalla, där det säkert kommer att bli 35-40 000 på läktarna. Där kommer det att gå undan i svängarna, säger Gary.

Efter seedning och gruppindelning hade AIK åtta möjliga motståndare under fredagens lottning i Monaco: Valencia, Lens (Frankrike), Newcastle (England), Perugia (Italien), Benfica (Portugal), Maccabi Haifa (Israel), Sjachtar Donesk (Ukraina), CSKA Sofia (Bulgarien). Lotten föll på Valencia, en klubb som vann den spanska ligan 2002 och i fjol slutade på femte plats. Laget var i Champions League-final både 2000 och 2001 (föll mot Real Madrid och mot Bayern München) i fjol blev det stopp i kvarten mot Inter. - Det är tveklöst ett av Spaniens bästa klubblag och även om jag inte är helt uppdaterad på hur deras lag ser ut nu är det klart att vi kommer att få svårt. Men man ska aldrig säga aldrig, säger Gary, som i torsdags kväll äntligen kunde glädja sig åt en framgång i klubblaget i och med att Uefa-platsen säkrades. - Det var viktigt för oss, det mesta har ju gått emot annars. Det blev en tung match mot Fylkir efter Rubarths utvisning, men det viktiga var att alla jobbade och slet för varandra och verkligen agerade som ett lag. Gary hoppas på ett slags trendbrott som ska visa sig även i allsvenskan, där AIK närmast ställs mot Djurgården på måndag. - Jag hoppas det. Det enda som saknades mot Fylkir var målen. Men vi skapade så många chanser och det måste lossna snart när det gäller den biten också.

Annons
Annons
Annons