Drömderby blir mardröm för fansen

Under strecket
Publicerad
Annons

Arsenal mot Chelsea i FA-cupfinal på lördag. Drömderby för Londonbor. "Det är så att man skulle vilja åka över och köpa en svartabörsbiljett utanför arenan", sade den i Chelsea uppväxte engelske bartendern på min stampub. Fast entusiasmen rann snabbt av honom när jag försynt påminde om att den engelska cupfinalen numera spelas i - Wales!
För visst är tiden ur led i good old England. Utländsk spelarinvasion i ligan. "A foreigner" som förbundskapten. Och FA-cupfinalen som spelas i Cardiff medan anrika Wembley i norra London står tomt.
Ett faktum som förstås känns extra plågsamt då två rivaliserande Londonklubbar möts och fansen tvingas lämna huvudstaden för att se matchen.

Och det kommer mera. Förra veckan avslöjades att ett konsortium lett av en tysk(!) bank, Westdeutsche Landesbank, ligger närmast till att skriva ett avtal med engelska fotbollsförbundet om finansiering av ett nytt nationalstadion vid Wembley. Tyskarna säga ha bjudit 500 miljoner pund, cirka 7,5 miljarder kronor.
Men i väntan på ett
nytt Wembley är det som sagt Millennium Stadium i Cardiff som gäller. Arsenal mot Chelsea, två lag ledda av - en fransman och italienare

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons