Drömarbetsplatsen bjuder på kock, växter, massage och öl

Massage och en kock på arbetsplatsen. Det är viktiga ingredienser på drömkontoret, om den kontorsanställde själv får välja.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vasakronan har frågat 1 000 svenskar som jobbar på kontor om deras arbetsmiljö. Urvalet är ett så kallat bekvämlighetsurval, det vill säga de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.
0 1 000 har svarat
Drömkontoret ska vara modernt och ljust och där man har ett eget rum och stora möjligheter att påverka sin situation, framgår det av undersökningen som det statliga fastighetsbolaget Vasakronan låtit genomföra.
Kontoret bör också rymma många trivseldetaljer som exempelvis växter, färger och tavlor. Önskvärt är en kock som kan ordna med lunch och fika. Att få massage på arbetstid står också högt på önskelistan.
Det är relativt små skillnader mellan kvinnors och mäns önskekontor. Kvinnor rankar ljusrum högt, medan männen föredrar öl. Kvinnor vill i något större utsträckning än män ha det varmt och ombonat.

Sex av tio som svarar på undersökningen beskriver drömkontoret som ett ställe där man har ett eget rum, med eller utan insyn. I den offentliga sektorn vill fler ha ett eget rum (71 procent)
än de i den privata (56 procent).
Det ideala kontoret ska också öppna för möjligheten att påverka sina arbetsverktyg, till exempel val av dator och mobil. Det måste gå att påverka sina arbetstider och tidpunkten för sin semester, bättre än vad det går att göra i dag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons