Ben is backDrogdrama fyllt av skamlöst manipulerande

Julia Roberts och Lucas Hedges i ”Ben is back”.
Julia Roberts och Lucas Hedges i ”Ben is back”. Foto: Mark Schafer/Noble Entertainment

Plötsligt återvänder Ben, han säger att han är avgiftad och stark nog att återigen bli en del av familjen. ”Ben is back” vet inte riktigt vart den ska ta vägen med sin missbruksproblematik eftersom den inte vill bli smutsig på riktigt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den förlorade sonens återkomst till familjen kunde vara bästa tänkbara nyheter, särskilt i juletid då man förbereder ett firande enligt gamla traditioner. Men när Ben (Lucas Hedges) plötsligt dyker upp hos mamma, styvpappa och småsyskon på julafton, skyndar sig mamma Holly (Julia Roberts) att gömma både mediciner och smycken. Vidare administrerar hon bums ett drogtest och kungör att hon har för avsikt att punktmarkera sin äldste son under hela den oväntade visiten. Hans intensiva knarkande har redan kostat dem alla så mycket. Inte minst har det förstört så många jular.

Så långt är man helt med. En missbrukare är lojal mot ingen och ingenting. Nu säger Ben att han är avgiftad på riktigt, stark nog för att återigen umgås med den familj han har utsatt för så mycket i den småstad där han har sålt så mycket heroin och skaffat sig så många fiender. Kan man tro på det? Holly känner att hon trots allt måste. Styvpappan är tveksam, inte därför att han är kärlekslös (han har tidigare belånat huset en extra omgång för att finansiera Bens rehabilitering), utan därför att det finns andra barn i familjen att ta hänsyn till.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons