Annons

Dramatiskt när göteborgarna får sin nya bro

Den ska bli Göteborgs nya landmärke. De gigantiska stålpylonerna som ska monteras i mitten på den nya Hisingsbron har just anlänt från fabriken i Spanien.

– Det kommer att bli häftigt att se när pylonerna lyfts på plats i början på nästa vecka, säger Susanne Viberg, projektledare på Trafikkontoret för Hisingsbron.

Under strecket
Jonas Dagson / TT
Publicerad

Hisingsbron har ett lyftspann där en del av vägbanan kommer att hissas 16 meter rakt upp i luften för att släppa fram fartyg på älven. Visualisering som visar hur Hisingsbron i Göteborg är tänkt att se ut när den är klar 2021.

Foto: Göteborgs Stad/Tomorrow AB

”Det kommer att bli häftigt att se när pylonerna lyfts på plats i början på nästa vecka”, säger Susanne Viberg, projektledare på Trafikkontoret för Hisingsbron.

Foto: Thomas Johansson/TT

Pylonerna till Hisingsbron står på en pråm i Frihamnen i väntan på att bogseras till broplatsen.

Foto: Thomas Johansson/TT

Bron med de fyra stålpylonerna kommer att bli ett nytt landmärke i Göteborg, vid sidan av kända profiler som Poseidon, Ullevi och Feskekörka. Visualisering som visar hur Hisingsbron i Göteborg är tänkt att se ut när den är klar 2021.

Foto: Göteborgs Stad/Tomorrow

"Vi har inte drabbats så illa som vi befarade. Fabriken i Spanien som tillverkat stålkonstruktionerna stängde ner. Men de fick starta igen efter bara två veckor", säger Susanne Viberg, nöjd med att pylonerna nu är på plats i Göteborg.

Foto: Thomas Johansson/TT

Bron kommer att vara målad i grått men belysas på ett spektakulärt sätt och ge en bild av hur centrum binds närmare tillsammans med Hisingen på andra sidan älven. Visualisering som visar hur Hisingsbron i Göteborg är tänkt att se ut på Hisingssidan när den är klar 2021.

Foto: Göteborgs Stad/Tomorrow

1939 invigdes Götaälvbron över älven i Göteborg. Men bron har efter 80 år tjänat ut och måste stängas av säkerhetsskäl. Nu pågår bygget av den nya bron som ska ersätta den gamla trotjänaren.

Göteborgarna kan se hur deras nya landmärke sakta växer fram vid sidan om den gamla bron. Götaälvbron är en klaffbro men den nya bron har istället ett lyftspann, där en del av vägbanan kommer att hissas 16 meter rakt upp i luften för att släppa fram fartyg på älven.

Annons
Annons
Annons