Annons

Dramatisk aktion mot unga visar på feltänk

Under vårens narkotikarazzia mot bland annat Åsöskolan i Stockholm fördes ett flertal barn till polisförhör under dramatiska förhållanden. Det visar sig nu med facit i hand att drogprover i samtliga fall visat negativt. Frågan är hur långt våra ledande politiker är villiga att gå innan de inser att kriget mot narkotikan i grunden är ett krig mot den egna befolkningen. Det skriver företrädare för kunskapsnätverket Centrum för Narkotikavetenskap.

Under strecket
Publicerad

Sveriges långvariga och hittills fruktlösa kamp mot narkotikan har på senare tid tagit flera steg i fel riktning. Regeringen, med statsråd Maria Larsson (KD) i spetsen, stod i våras som värd för World federation against drugs och propagerade för hårdare tag mot narkotikan i samhället.

Veckorna innan stormötet slog Citypolisen i Stockholm till mot Åsöskolan och tog godtyckligen in barn och ungdomar på förhör. Man utsatte därtill många för integritetskränkande urinprov som i samtliga fall visat negativt. Patrick Widell på ungdomsroteln, Citypolisen, var ändå nöjd med insatsen då den enligt honom haft en avskräckande effekt.

Annons
Annons
Annons