Dramaten utan storstjärnan i höst

Mikael Persbrandts besked om att han lämnar Dramaten med omedelbar verkan slog ner som en bomb i Teatersverige. Publiksuccén Måsen får klara sig resten av hösten utan storstjärnan. På Dramaten är man förtegen i frågan.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Jan Malmsjö och Mikael Persbrandt i Måsen

Jan Malmsjö och Mikael Persbrandt i Måsen

Annons

Rubrikernas man har gjort det igen. Under helgen kom beskedet att Persbrandts internationella åtaganden gör hans situation på Dramaten ohållbar och istället för att begära tjänstledigt väljer den folkkäre skådespelaren att säga upp sig. Persbrandt ville själv inte uttala sig utan kommunicerade via sin advokat Sargon De Basso, som berättade att det i första hand gäller rollen i det tyska tv-filmsprojektet Die patin/The godmother.

Mikael Persbrandt ska spela rysk maffiaboss och hoppar alltså av rollen som Trigorin i uppsättningen av Anton Tjechovs Måsen på Dramatenscenen Elverket. Där skulle han ha stått på scen inför utsålda hus fram till den 21 december. Han ersätts tills vidare av Stefan Larsson, Elverkets konstnärlige ledare och pjäsens regissör. Redan i förra veckan fick Larsson spela Trigorin när Persbrandt var sjuk.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons