Annons

Dramaten samarbetar med Europa i vår

Rasmus Luthander och Maia Hansson Bergqvist i Feydeaus fars ”Förlovningen” som inleder våren på Dramaten den 10 januari, regi Ellen Lamm.
Rasmus Luthander och Maia Hansson Bergqvist i Feydeaus fars ”Förlovningen” som inleder våren på Dramaten den 10 januari, regi Ellen Lamm. Foto: Sören Vilks

Nya samarbeten med Cirkus Cirkör samt europeiska teatrar, Adam Lundgren som Hamlet och två pjäser av Tennessee Williams är något av innehållet i Dramatens vår.

Under strecket
Publicerad

Pjäsernas pjäs ”Hamlet” av William Shakespeare ska den här gången sättas upp av Sofia Jupither, som har fått SvD:s Thaliapris, med tv-aktuelle Adam Lundgren (”Vår tid är nu”) i huvudrollen.  Lars Norén, som 2017 regisserade sin egen ordlösa pjäs ”Stilla liv” på Elverket, återkommer med ”Andante” som är första delen i en trilogi om åldrandet – andra delen ”Vintermusik” iscensattes på Kulturhuset Stadsteatern 2017 och sista delen ”Poussière” på Comédie-Française i Paris 2018.

– Den utspelas på ett nordiskt servicehem bland ett antal människor som är sammanförda, som inte har valt varandra. Spänningar, livslögner och klasstillhörigheter finns kvar, trots att man är så nära slutet inrättar man sig fortfarande efter gamla hierarkier i samhället, säger Lars Norén i en filmad intervju under presskonferensen om vårens repertoar.

”I am Europe” av tysken Falk Richter får Sverigepremiär på Dramaten i vår.

Foto: Jean-Louis Fernandez Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons