X
Annons
X

Anna Ångström: Den tysta styrelsen har också skuld i det som skett

En lyhörd regissör men en mindre lyssnande teaterchef – att Eirik Stubø får gå från Dramaten är både logiskt och väcker kluvna känslor.

Publicerad

Tala om dramatisk vändpunkt! Så löd rubriken på en kommentar som SvD publicerade den 22 maj 2014. Då slog nyheten ner som en bomb: Eirik Stubø hade efter bara sju månader som teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern rekryterats som efterträdare till Marie-Louise Ekman på Dramaten. Svekdebatt och upprörda känslor varvades med positiva och uppskattande ord om Stubøs konstnärliga kompetens och erfarenheter.

Nu fem år senare kan rubriken återanvändas. Tala om dramatisk vändpunkt! Eirik Stubø avgår som vd och konstnärlig ledare för nationalscenen efter en kort men mycket turbulent period som har skapat svallvågor i medier och på sociala plattformar. Det till synes avgörande i norrmannens fall från tronen vid Nybroplan är den oerhört uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson som SVT släppte den 22 mars och där en icke namngiven skådespelare hade en viktig roll.

Eirik Stubø tillträdde som Dramatenchef 2015. På måndagen fick han gå.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X