Jesper och Malin kramar Nikes kista. ”Jag är glad att vi visste att det skulle bli en tjej, att vi hade ett namn på henne”, säger Jesper. ”För mig var det viktigt i hela sorgeprocessen, ju fler detaljer jag hade om desto fler bilder och minnen kunde jag skapa.”
Jesper och Malin kramar Nikes kista. ”Jag är glad att vi visste att det skulle bli en tjej, att vi hade ett namn på henne”, säger Jesper. ”För mig var det viktigt i hela sorgeprocessen, ju fler detaljer jag hade om desto fler bilder och minnen kunde jag skapa.” Foto: Staffan Löwstedt

Dottern dog i magen: ”Vi fick aldrig se hennes ögon”

Malins och Jespers dotter Nike avled innan födseln. Varje år dör omkring 430 barn i magen. SvD har följt familjens resa genom vrede, sorg och kärlek.

Publicerad

Det är den 11 juni 2018. Grusgången knastrar under fötterna och skuggorna är långa i det lite vildvuxna gräset. Malin och Jesper ligger på knä och gräver ett decimeterdjupt hål i marken framför sig med två blomspadar. Marken är torr och de får hacka för att ta sig igenom den hårda jorden. Försiktigt lägger de sedan med gemensamma krafter ner stenen som de hämtat på landet. Stryker med handen över inskriptionen, hämtad från ”Alice i Underlandet”.

Hur lång är evigheten?