Annons

Dorsin: Man kan bli pensionär på "Solsidan"

När "Solsidan" återkommer med en ny säsong är allting tillbaka på ruta ett. Precis som det brukar vara i verkliga livet, enligt Felix Herngren.

– Folk går i terapi och går på smällar och allt möjligt, ett år senare är de där igen och trasslar med samma problem, säger han.

Sofia Sundström / TT
Publicerad

På väg mot inspelningsplatsen för den nya "Solsidan"-säsongen finns en solblekt skylt för en vikingaby. Väl framme springer ett gäng unga statister runt i en stenlabyrint, på marken ligger stockar. Det är Henrik Dorsins rollfigur Ove Sundberg som har tagit initiativ till utflyktsplatsen, som visar sig vara i dåligt skick. Felix Herngrens rollfigur Alex är skeptisk till aktiviteten.

Kamerorna rullar medan Henrik Dorsin håller i en stor plastklubba och ropar: "Gnällsnorre, kom hit och rulla lite stock". Samtidigt springer Josephine Bornebusch fram och tillbaka mellan skådespelarna och monitorerna.

Henrik Dorsin, Josephine Bornebusch och Felix Herngren under inspelningen av den nya säsongen av "Solsidan".

Foto: Magnus Andersson/TT Bild 1 av 4

Josephine Bornebusch regisserar fyra avsnitt i den kommande "Solsidan"-säsongen.

Foto: Magnus Andersson/TT Bild 2 av 4

Den största utmaningen med "Solsidan" är egentligen att fortsätta leverera, enligt Henrik Dorsin. "Man blir sin egen konkurrent, man konkurrerar med det man har gjort förr. Det skulle vara en ganska plågsam insikt om man känner att man blir sämre, 'har man tappat det?'", säger han.

Foto: Magnus Andersson/TT Bild 3 av 4

Felix Herngren och Henrik Dorsin under inspelningen av den nya "Solsidan"-säsongen.

Foto: Magnus Andersson/TT Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons