Annons

Dopingsanklagad simmare: Ger inte upp

Australiens Shayna Jack behöver förklara hur hon fått i sig en förbjuden substans för att undvika en lång avstängning. Arkivbild.
Australiens Shayna Jack behöver förklara hur hon fått i sig en förbjuden substans för att undvika en lång avstängning. Arkivbild. Foto: Morry Gash/AP/TT

Shayna Jack riskerar en fyra år lång avstängning om hon inte kan förklara hur hon fått i sig en dopingklassad substans.

– Jag tänker inte ge upp förrän jag rentvått mitt namn, sade hon efter att ha träffat representanter från Australiens antidopningsbyrå, Asada i Brisbane.

Under strecket
Marcus Alexandersson / TT
Publicerad

Australiska simmaren Shayna Jack lämnade ett positivt dopningsprov före sim-VM i Sydkorea och riskerar en fyra år lång avstängning. 20-åringen har bedyrat sin oskuld till den otillåtna substansen som används för att bygga muskelmassa. Jack har sagt att hon måste fått i sig substansen omedvetet. Asada har krävt en detaljerad förklaring kring exakt hur Jack fått i sig ämnet.

– Jag tänker inte sluta förrän jag bevisat att jag är oskyldig. Och jag kommer kämpa för att komma tillbaks i bassängen för det är min dröm och jag tänker aldrig ge upp den, sade Jack efter att ha träffat representanter från Asada i Brisbane.

Annons
Annons
Annons