Annons
X
Annons
X

Storföretag dumpar Trump på löpande band

Donald Trumps presidentvalskampanj visar sig bli dyrare än vad mångmiljardären troligen väntat sig. Flera av hans affärspartner säger upp bekantskapen efter nedlåtande uttalanden om mexikanska immigranter.

Kampen om Vita huset
Donald Trump lanserade sin kandidatur i presidentvalet i juni.
Donald Trump lanserade sin kandidatur i presidentvalet i juni. Foto: Jim Cole / AP

**I juni lanserade affärsmannen **Donald Trump sin presidentvalskampanj från sin egen skyskrapa längs Femte avenyn i New York. I ett tal där Trump berömde sig själv för att vara rik (4,1 miljarder dollar, enligt Forbes) lovade han att ”göra Amerika storslaget igen”.

Mindre storslaget framstår hans eget affärsimperium två veckor efter lanseringen av presidentvalskampanjen. I sitt tv-sända tal kommenterade Trump immigrationen i USA från Mexiko, ett uttalande som inte uppskattades på alla håll.

– När Mexiko skickar sitt folk hit sänder de inte sina bästa. De tar med sig droger, de tar hit kriminalitet, de är våldtäktsmän och somliga är bra människor, men jag pratar med gränsvakter och de berättar vad vi får, sade Donald Trump.

Annons
X

Den spanskspråkiga tv-kanalen Univision blev först med att därefter bryta kontakten med Trumps affärsimperium, som inkluderar fastigheter och medier. Bland annat står Trump bakom skönhetstävlingen Miss USA, som Univision nu väljer att inte sända.

I ett försök att blidka den mexikanska tv-publiken sade Trump till ABC News att ”jag älskar det mexikanska folket, jag har stor respekt för Mexiko.

Donald Trumps herrkollektion, som nu kastas ut från Macy's varuhus vid Herald Square i New York. Foto: Kathy Willens / AP

Men det hindrade inte mexikanska Televisa att också bryta alla relationer med Trump. Samma åtgärd tog enligt amerikanska medier schampotillverkaren Farouk Systems, amerikanska tv-kanalen NBC Universal och megavaruhuset Macy’s.

”I skenet av Donald Trumps kommentarer, som är oförenliga med Macy’s värderingar, har vi beslutat att bryta vår affärsrelation med Mr Trump och kommer att fasa ut Trumps herrmodekollektion, som har sålts av Macy’s sedan 2004”, skriver varuhuset i ett uttalande.

Annons
Annons
X

Donald Trump lanserade sin kandidatur i presidentvalet i juni.

Foto: Jim Cole / AP Bild 1 av 2

Donald Trumps herrkollektion, som nu kastas ut från Macy's varuhus vid Herald Square i New York.

Foto: Kathy Willens / AP Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X