Annons

Donald Boström svarar Henrik Sundbom

Foto: Arne Immanuel Bänsch/AP

Med anledning av Henrik Sundboms ledare ”Vänstern döv inför larm om antisemitism” (10/8) har Donald Boström inkommit med replik. Henrik Sundbom svarar direkt.

Under strecket
Publicerad

En ledare på SvD.se och i papperstidningen 10 augusti påstår att jag fabricerade att Israel stal organ från palestinier. Förvisso ska kanske ett ledarstick vara mer av åsiktskaraktär än journalistiskt. Men jag ställer mig ändå frågan varför SvD vilseleder läsarna om något så allvarligt, och med helt ogrundade anklagelser?

De omfattande organstölderna var ett trauma i Israel under 24 år. Ledande israeler kämpade i decennier för att stoppa organstölderna. Trots erkännande från personer som stulit organ kom slutet på organstöldshärvan först när en container med organ och kroppsdelar från 8 200 människor (de flesta israeler) avslöjades på området för det Rättsmedicinska Institutet i Tel Aviv 2012. Med påföljande demonstrationer utanför institutet. Därför blir det oerhört tragiskt att SvD vilseleder läsarna med att det hela var fabricerat. Som om SvDs ledarskribent inte tagit israelernas trauma på allvar.

Annons
Annons
Annons