Domstol: Poliserna talade inte sanning

Polisen döms  till villkorlig dom och till att betala knappt 12 000 kronor i böter till en man som i november förra året omhändertogs för fylleri av den dömde och hans kollegor
Polisen döms till villkorlig dom och till att betala knappt 12 000 kronor i böter till en man som i november förra året omhändertogs för fylleri av den dömde och hans kollegor Foto: TT

En polis i Dalarna döms för att ha misshandlat en omhändertagen som låg på marken och hade handfängsel och benlås. I domen skriver Falu tingsrätt att två av den dömdes kollegor inte talade sanning i rätten, rapporterar SVT.

Under strecket
Publicerad
Annons

Polisen döms till villkorlig dom och till att betala knappt 12 000 kronor i böter till en man som i november förra året omhändertogs för fylleri av den dömde och hans kollegor, ligt SVT.. Polispatrullen satte på mannen handfängsel och benlås, och därefter dunkade en av poliserna den omhändertagnas huvud i marken flera gånger och knäade honom i ryggen.

I rätten vittnade sex poliser. Två av dem vittnade till den åtalade polismannens fördel, och deras berättelse skiljde sig från de andra fyra polisernas. Falu tingsrätt anser att de två poliserna som vittnade till sin kollegas fördel inte har lämnat sanningsenliga uppgifter, och skriver om en av dem att ”X har haft vaga minnesbilder av händelsen och uppenbarligen inte ’velat’ komma ihåg vad som inträffade”, rapporterar SVT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons