Döms för planerad könsstympning av döttrar

Straffet blir sex månaders fängelse för en man som döms i Blekinge tingsrätt för att ha planerat att låta könsstympa sina två döttrar, rapporterar lokala medier. Arkivbild.
Straffet blir sex månaders fängelse för en man som döms i Blekinge tingsrätt för att ha planerat att låta könsstympa sina två döttrar, rapporterar lokala medier. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Straffet blir sex månaders fängelse för en man som döms i Blekinge tingsrätt för att ha planerat att låta könsstympa sina två döttrar, rapporterar lokala medier. Mannen döms för både olaga hot och stämpling till brott mot förbudet om könsstympning av kvinnor.

Barnens mor slog larm om mannens planer, och i december greps han. Mannen började planera för könsstympningen i samband med ett utvisningsbeslut i höstas, rapporterar P4 Blekinge. Men Blekinge tingsrätt gör bedömningen att mannens förklaring, att han känt sig hotad och tvingad att utföra brotten, inte är tillräcklig, rapporterar SVT Nyheter Blekinge. Hotet mot mannen bedöms inte ha varit så överhängande, enligt domstolen. Tingsrätten gör bedömningen att mannen inte befunnit sig i någon tvångssituation, enligt P4.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons