Döms för att ha pressat sina barn att migrera

Rutten från Västafrika till Kanarieöarna beskrivs som betydligt farligare än den över Medelhavet. På bilden har migranter just anlänt till öarna i en enkel träbåt i oktober i år.
Rutten från Västafrika till Kanarieöarna beskrivs som betydligt farligare än den över Medelhavet. På bilden har migranter just anlänt till öarna i en enkel träbåt i oktober i år. Foto: Javier Bauluz/AP/TT

Doudou ville bli professionell fotbollsspelare, men hans drömmar slutade på havets botten.

Enligt domstolen pressades han av sin pappa att ge sig ut på den farliga resan över havet för att nå Europa. Pappan och två andra fäder döms till fängelse.

Under strecket
Mia Holmberg Karlsson/TT
Publicerad
Annons

En senegalesisk domstol har dömt tre män, samtliga fiskare från kuststaden M'bour, till två års fängelse vardera för att ha "satt andras liv i fara", rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Männens söner satte sig tillsammans med andra migranter i en enkel kanot för att ta sig västerut över Atlanten till spanska Kanarieöarna, med förhoppningen att därifrån kunna nå det europeiska fastlandet. En av dem, en tonårig pojke vid namn Doudou, fick svårt att äta och dog på oklara grunder under resan. Mer detaljer än så finns inte – pojkens kropp tippades överbord av smugglarna. Strax därefter greps de tre nu dömda papporna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons