Annons
X
Annons
X

”Domen har läckt från tingsrätten”

Peter Althin, advokat. Har försvarat Peter Sunde under Priate Bay-rättegången:

Mer om Pirate Bay

Läs även

”Tre fälls, en frias” blogg.svd.se Piratradion i Skandinavien wwwc.svd.se It och integritet twitter.com Pirate Bay svd.sesam.se Ipred svd.sesam.se

– Jag har pratat med Peter Sunde som inte blev så överrasakd. En journalist som han pratat med visste redan en timme innan domen offentliggjordes att alla fyra skull fällas. Domen har alltså läckt från tingsrätten. Jag måste fundera på vad det kan få för effekt på domen.

Menar du att den skulle kunna ogiltigförklaras?

– Jag har inte varit med om det någon gång tidigare, men det är inte acceptabelt att det läcker från domstolen.

Annons
X

Peter Althin understryker att tingsrättens dom kommer att överklagas.

Han konstaterar samtidigt att de skadeståndsyrkandet på 100 miljoner kronor har minskats till 30 miljoner, men Peter Althin har inte hunnit läsa domen när svd.se pratar med honom.

– Jag anser att Peter Sunde inte har haft den rollen i Pirate Bay som åklagaren påstår. Att vara presstalesman är i grunden inte ett straffrättsligt ansvar.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Vad får domen för konskevenser?

  – Vi vet inte om hovrätten kommer att ha annan syn. Min allmänna uppfattning är att det här inte är rätt sätt att stoppa en ny teknik. Nu står stora, internationella och välmående företag mot den nya ungdomsgenerationen. Man måste hitta någon annan lösning, precis som när kassettbanden kom eller radion till exempel.

  Man måste hitta någon form av lösning som tillgodoser upphovsrättsinnehavarna å ena sidan, och ungdomarnas behov av ny teknik på den andra.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X