Dömda ledare kan fortsätta styra

I Södertälje drogs i går en lättnadens suck efter att ledaren i gangstermålet dömts till livstids fängelse. Bedömare varnar nu för att ledarskiktet kan komma att fortsätta styra inifrån fängelset. Enligt polisen finns i dag ett 40-tal ungdomar med anknytning till gängen.

Annons

Finns Södertäljenätverket? Den frågan ställer Södertälje tingsrätt i den 500 sidor tjocka domen som kom i går. Och besvarar sedan frågan: Ja, det finns. Tingsrätten anser att det är utrett att det finns ett kriminellt nätverk – Södertäljenätverket eller syrianska brödraskapet – att inkomsterna har kommit från illegal spelverksamhet och utpressning, och att kampen har handlat om makten över den illegala spelmarknaden i Södertälje.

Domen är en seger för åklagarsidan: den 31-årige ledaren Bernhard Khouri döms till livstids fängelse för nio brott, däribland anstiftan till mord och människorov, och fyra andra personer döms till långa fängelsestraff för mord och medhjälp till mord. Totalt döms 18 av 20 åtalade till fängelsestraff och sluten ungdomsvård.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons