Dömd pappa får delad vårdnad

Trots att Ulrik är dömd för sexuellt ofredande av en styvdotter får han delad vårdnad och rätt till umgänge utan kontaktperson med sin son. Detta trots att pojken inte vill träffa pappan.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sofia hade två barn sedan tidigare. Tillsammans med Ulrik fick hon sedan sonen Carl, i dag fem år. I början av förra året noterade dagispersonalen att Carl gick tillbaka i sin utveckling, kissade på sig, vägrade klä av sig och frågade om man fick pussas på snoppen. Vid två tillfällen anmälde daghemmet det till socialtjänsten.
I juni förra året dömdes Carls pappa Ulrik för sexuellt ofredande av Carls äldre halvsyster Annika, i dag 14 år, Sofias biologiska dotter. Ulrik har i sin bostad dragit av styvdotterns byxor inför en kamrat till flickan och på ”ett uppenbart sedlighetssårande sätt uppträtt anstötligt”, enligt åklagaren. Det blev ingen formell rättegång, utan åklagaren utfärdade ett strafföreläggande som motsvarar en dom.

Nu slåss Sofia för att få enskild vårdnad om Carl, som vägrar att träffa pappan. Föräldrarna har i dagsläget delad vårdnad och då en utredning om eventuella övergrepp på Carl har lagts ner finns inget krav på att Ulrik ska ha en kontaktperson närvarande när han träffar sonen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons