Trumps ex-kampanjchef ljög - riskerar livstid

USA:s president Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort riskerar många år i fängelse. Arkivbild.
USA:s president Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort riskerar många år i fängelse. Arkivbild. Foto: Andrew Harnik/AP/TT

President Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort ljög avsiktligt när han frågades ut inom ramarna för den uppmärksammade så kallade Rysslandsutredningen, slår en federal domare i USA fast.

Därmed kan han komma att tillbringa resten av livet bakom lås och bom.

Under strecket
TT-Reuters
Uppdaterad
Publicerad
USA:s president Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort i rätten i höstas.

USA:s president Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort i rätten i höstas.

Foto: Dana Verkouteren/AP/TT
Annons

Lögnerna innebär att Manafort bröt mot den uppgörelse från i september då han erkände sig skyldig men skulle få ett lindrigare straff i utbyte mot samarbete med den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning. Därmed kan han komma att dömas till livstids fängelse när straffet meddelas den 13 mars.

Utslaget sätter punkt för flera veckors tvist, där 69-årige Manaforts advokater har hävdat att de lögner som förekommit kring den tidigare kampanjchefens kontakter med misstänkta ryska företrädare under 2016 och 2017 inte varit planerade. Det har hetat att Manafort lider av gikt, oro och depression och att eventuella felaktigheter under de tolv förhören inte var avsiktliga.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons