Annons
X
Annons
X

Domare fick puck i huvudet - dog

En ishockeydomare omkom på lördagen sedan han träffats av en puck i huvudet. Dödsolyckan ägde rum i Ramsele i Sollefteå kommun, där en J-18 match spelades mellan lagen Sollefteå och Husum.

(uppdaterad)

Den 62-årige domaren träffades i nacken eller bakhuvudet av pucken, som hade lyfts ut ur zon. Pucken träffade enligt Aftonbladet i nacken, just under hjälmens slut. Han segnade omedelbart ner och föll ihop på isen, varpå han avled.

– Om det var på grund av pucken eller fallet vet vi inte, säger Krister Öst på länskommunikationscentralen i Västernorrland till TT.

En ledig ambulansförare fanns på plats och genomförde hjärt-lungräddning, enligt ett pressmeddelande från polisen. Domaren visade först svaga livstecken. Räddningsförsöket pågick tills en ambulans kom till platsen och övertog vården.

Annons
X

62-åringen liv gick dock inte att rädda och han dödförklarades vid ankomsten till Sollefteå sjukhus.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm kl 13.20. En timme senare kallades polisen till platsen, eftersom det då befarades att domaren hade avlidit.

Olyckan inträffade tolv minuter in i första perioden, enligt Bengt Ulander, en av ledarna i klubben Husum Hockey, vars juniorer deltog i matchen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag blev uppringd direkt av tränaren som var på plats. Vi bestämde att laget skulle sätta sig på bussen och åka hem. Matchen avbröts naturligtvis omedelbart, säger han.

  Klubben kontaktade spelarnas föräldrar, som mötte upp vid hemkomsten. Ledningen kommer nu att kontakta en skolpräst i Husum för att få hjälp med att stödja juniorerna. Spelarna är mellan 14 och 20 år gamla.

  – Jag hoppas att vi kan få till en samling i morgon för att göra en debriefing. Då vill vi ha med oss proffs. Det här är ju unga killar och det var en chockartad händelse, säger Bengt Ulander på Husum Hockey.

  Någon liknande dödsolycka under en hockeymatch har inte inträffat tidigare i Sverige, enligt Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren.

  – Inte vad jag kan minnas i alla fall. Det är naturligtvis otroligt tråkigt och tankarna går till hans familj, säger Jörgen Lindgren.

  Förbundet ska nu titta närmare på händelsen.

  – Vi vet än så länge inte så mycket om vad som har hänt, men vi måste naturligtvis ta reda på alla fakta.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X