Våldtog små barn – avslöjades av infiltration

En polisoperatör infiltrerade forum på darknet där övergreppsmaterial på barn delades mellan medlemmarna. Insatsen ledde bland annat fram till åtalet mot de båda männen som i dag döms vid Eskilstuna tingsrätt. Arkivbild.
En polisoperatör infiltrerade forum på darknet där övergreppsmaterial på barn delades mellan medlemmarna. Insatsen ledde bland annat fram till åtalet mot de båda männen som i dag döms vid Eskilstuna tingsrätt. Arkivbild. Foto: Naina Helén Jåma/TT

En polisoperatör infiltrerade en man med hög status på övergreppsforum på darknet och kom grova sexualbrott mot två små barn på spåren.

Nu döms två män till fängelse för bland annat flera grova våldtäkter mot barnen.

Hos en av dem hittades även 1,2 miljoner filer med övergreppsmaterial.

Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

Klockan har precis slagit nio en augustimorgon för ett år sedan, då polisens insatsstyrka kliver in i en lägenhet i södra Stockholm. Strax innan har en man börjat klä av ett barn, som han erbjudit ”Mårten” att förgripa sig på sexuellt. Det han inte vet är att Mårten i själva verket är en operatör från polisen, som kommit honom på spåren vid en infiltrationsoperation av ett övergreppsforum på darknet.

Nu döms mannen, en 38-åring från Stockholm, av Eskilstuna tingsrätt till fängelse i elva år och sex månader för totalt 24 sexualbrott. Det rör sig bland annat om tio grova våldtäkter och fem grova sexuella övergrepp. Brotten har riktat sig mot två små barn närstående till mannen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons