Annons

Dom mot Arlandarånare fastställs i hovrätten

Kammaråklagare Henrik Stiernblad på väg in i rättssalen när rättegången om rånet mot en penningkurir på Arlanda startade i Attunda tingsrätt. Rånet ägde rum i början av december 2019.
Kammaråklagare Henrik Stiernblad på väg in i rättssalen när rättegången om rånet mot en penningkurir på Arlanda startade i Attunda tingsrätt. Rånet ägde rum i början av december 2019. Foto: Erik Simander/TT

En penningkurir blev rånad på en väska med kontanter och guld till ett värde av drygt 10,2 miljoner kronor. Två män dömdes till fleråriga fängelsestraff av Attunda tingsrätt och överklagade domen. Svea hovrätt fastställer nu domen.

Under strecket
Petronella Uebel / TT
Publicerad

Attunda tingsrätt dömde de två männen och en tredje man, som inte överklagat, för att tillsammans och i samförstånd ha rånat kuriren när han kom fram med taxi till Arlanda vid 12.30-tiden den 4 december förra året.

En av dem tog ett strupgrepp med sin arm runt halsen på kuriren samtidigt som två andra män stod intill och minst en av dem slet ifrån honom den väska där kontanter och guldtackor till ett värde av drygt 10,2 miljoner kronor förvarades.

Annons
Annons
Annons