Annons

Aktivistens advokat: Vi kommer att överklaga

Aktivisten Elin Ersson, som hindrade ett flygplan från att lyfta, fälls av Göteborgs tingsrätt. Men hennes advokat meddelar att domen kommer att överklagas. Arkivbild.
Aktivisten Elin Ersson, som hindrade ett flygplan från att lyfta, fälls av Göteborgs tingsrätt. Men hennes advokat meddelar att domen kommer att överklagas. Arkivbild. Foto: Adam Ihse / TT

Aktivisten Elin Ersson, som hindrade ett flygplan från att lyfta, fälls av Göteborgs tingsrätt. Men hon planerar att driva målet vidare.

– Vi delar inte tingsrättens bedömning och kommer att överklaga domen, säger hennes advokat Tomas Fridh till TT.

TT
Publicerad

Elin Ersson vägrade att sätta sig i sin stol på ett plan på Landvetter flygplats för att försöka hindra en utvisning till Afghanistan. Pojken som Ersson ville hjälpa med sin aktion var dock inte med på planet. Den utvisning som skulle genomföras med det aktuella planet gällde en medelålders man som avtjänat ett fängelsestraff.

Tingsrätten anser att hon, genom att inte lyda uppmaningarna att sätta sig ner, gjort sig skyldig till brott mot luftfartslagen. Den anser däremot inte att hennes handling ska ses som grov. Hon döms därför till 60 dagsböter. För henne motsvarar det 3 000 kronor.

Annons
Annons
Annons