Recension

Bohemia by ManciniDold pärla i citykvarteren

Väl dold i Stockholms absoluta citykvarter ligger denna italienska pärla. Hit vallfärdar matintresserade, men folk som söker barhäng göre sig icke besvär på denna något dyra men mycket gemytliga krog.

Under strecket
Publicerad
Annons

Förväntningarna är förstås höga inför en krog som i SvD rekommenderats av Slowfood-rörelsens svenska talesman. Och glädjande nog blir vi inte besvikna. Det här är verkligen en höjdare bland stans italienska restauranger. Men inte den vänligaste för plånboken. Särskilt inte om man på italienskt vis vill äta en meny med såväl förrätt, pasta, varmrätt som dessert. Halvportioner av pastarätterna är då att rekommendera, eller någon av de särskilt komponerade avsmakningsmenyerna.
Bohemia by Mancini är så långt från stökigt Sveavägenhak man kan komma. Här motas alla som verkar överförfriskade ut innan de kommit över tröskeln. Själva poängen med det avskilda men ändå supercentrala läget är att det ska vara just dolt – men välkänt bland matälskare.

Likt många andra restauranger vi testat är det förrätterna och efterrätterna som är mest minnesvärda. Grillade pilgrimsmusslor, 160 kr, är perfekt grillade och den rostade paprikasåsen ihop med den färska rödkålen ger en fin smakbrytning. Den exklusiva San Danieleskinkan ihop med melon, 150 kr, höjer denna enkla förrätt från dussinhistoria till världsklass. Utsökta råvaror gör hela skillnaden även i bresaola med grönsparris och hyvlad parmesan, 155 kr.
Bland pastarätterna är den ricottafyllda färska pastan med svart tryffel helt oemotståndlig ihop med talleggiofondue, 165 kr. Pasta med färsk vongole, 169 kr, är också en av de godaste pastarätter vi ätit.

Annons
Annons
Annons