Annons

Ivar Arpi:Migrationspolitiken styrs av dogmatiker

Jonny Cato (C).
Jonny Cato (C). Foto: Peter Wixtröm//TT

Migrationsförhandlingarna faller samman. Migrationen till Sverige fortsätter dock. Återigen tillåts de gröna lilleputtpartierna vrida politiken bort från vad folket vill se.

Under strecket
Publicerad

Sophia the robot.

Foto: Xinhua / TT

Under måndagen föll förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Moderaterna samman. Socialdemokraternas retorik om att de vill minska migrationen visade sig vara varmluft. De valde regeringsmakten framför en hållbar migrationspolitik, kan man säga. De kompromissar hellre med Miljöpartiet och Centerpartiet, framför Moderaterna. Talande nog ville de inte komma till måndagens Aktuellt och försvara att de tillåter gröna lilleputtar styra Sveriges migrationspolitik.

Självklart finns nyanser, men i grova drag finns det två förhållningssätt till migrationspolitik. Å ena sidan kan man se sig om i Sverige och undersöka hur väl integrationen går. En förkrossande majoritet, från vänster till höger, är enig om att integrationen misslyckats, trots att den politiska viljan knappast saknats. Slutsatsen är då att invandringen, undantaget efterfrågad arbetskraft, måste minska rejält, för att ge landet ett andrum.

Annons
Annons
Annons