Annons

Doggy bag på väg in i finrummet

Matsvinnet är stort även på exklusiva restauranger. Men det blir allt vanligare att kunderna ber om en doggybag till sina rester. På restaurang J i Nacka har man tagit fram en miljövänlig matlåda.

Publicerad
Kajsa Axbåge, köksmästare på restaurang J, tycker att gästerna är i sin fulla rätt att be om en matlåda till resterna.
”Går du in i en affär och köper en tröja vill du ha med den hem, du har ju betalat den”, säger hon.
Kajsa Axbåge, köksmästare på restaurang J, tycker att gästerna är i sin fulla rätt att be om en matlåda till resterna. ”Går du in i en affär och köper en tröja vill du ha med den hem, du har ju betalat den”, säger hon. Foto: SIMON PAULIN

SvD har i flera artiklar rapporterat om matsvinnet i matbutiker och hushåll. Det krävs stora mängder energi att framställa livsmedel, en påverkan på miljön som görs helt i onödan om maten hamnar i soptunnan.

Kajsa Axbåge, köksmästare på restaurang J, tycker att gästerna är i sin fulla rätt att be om en matlåda till resterna. ”Går du in i en affär och köper en tröja vill du ha med den hem, du har ju betalat den”, säger hon.

Foto: SIMON PAULIN Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons