Annons
X
Annons
X

Dog under pannkakstävling

Med 43 bananpannkakor vann 48-åringen från västra Ryssland pannkaksätar-tävlingen. Men utan att få något pris: på väg mot pristudelningen föll han plötsligt ihop – och dog.

Tävlingen hölls nyligen i Chernyakhovsk i västra Ryssland, för att fira den sista veckan innan den stora fastan då man enligt lokal rysk sed avstår inte bara från kött, fisk, mjölk- och äggprodukter, utan också dans och fest.

Högtidsveckan innan kallas Maslenitsa, smörveckan eller pannkaksveckan, och firas därför som sig bör – med pannkaksätartävling.

Deltagare i festligheterna har beskrivit den 48-årige Boris Isayev som ”den mest hängivne tävlingsdeltagaren” och bedyrat att ”han åt alla sorters pannkakor som serverades och vann rättvist”, uppger Sky news.

Annons
X

– Han uppskattade verkligen pannkakorna, men sen började det att skumma runt munnen på honom och han föll ihop som en säck på golvet, berättar en av festdeltagarna.

Händelsen var inget som i första läget förvånade de övriga tävlingsdeltagarna som menar att ”det har hänt förut att folk har ätit tills de svimmar”.

Medcinsk personal var snabbt framme hos Isayev, som trillat ihop på väg mot scenen där han skulle fått ta emot sitt pris.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Vad som orsakat dödsfallet är fortfarande inte fastställt, men läkare tror att en pannkaksbit kan ha fastnat i strupen och kvävt 48-åringen.

  Enligt uppgifter till Sky news ska festen ha fortsatt efter att Boris Isayev körts iväg med ambulans.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X