Annons
X
Annons
X

”Dödssiffran kan komma att ändras”

Hittills har tio personer avlidit efter skottdramat bekräftar överläkaren på sjukhuset i Seinäjoki för SvD.se. ”Men vi utesluter inte att den siffran kan komma att stiga”, säger Kari Saarinen till SvD.se. Senare på eftermiddagen kom beskedet att även gärningsmannen avlidit.

[object Object]
Den 22-årige Matti Juhani Saari poserar med en pistol på en bild från hans sida på internet.

Skolskjutningen i Kauhajoki

Artiklar, webbtv, bildspecial och grafik:

Läs även

Gärningsmannen som enligt överläkaren ska ha skjutit sig själv i huvudet vårdades på Tammerfors universitetssjukhus. Strax efter klockan 16.30 svensk tid kom beskedet att han avlidit.

– Han avled strax före klockan 17 finsk tid, säger Matti Lehto, överläkare på universitetssjukhuset till SvD.se.

Annons
X

Matti Lehto säger att flera läkarteam har skickats till skolan för att ta hand om chockade elever och anhöriga.

Kari Saarinen är överläkare på Seinäjokis sjukhus, dit samtliga skadade fördes inledningsvis. Han bekräftar att man hittills tagit hand om två allvarligt skadade personer som förts till Tammerfors, den misstänkte gärningsmannen samt en kvinna, och två lindrigt skadade som är kvar på sjukhuset.

– Dödssiffran hittills är nio, men det kan komma att ändras, säger han till SvD.se.

Vid klockan 15 fick SvD.se uppgift om att en tionde person har avlidit. Om denna person är en av de svårt skadade är fortfarande oklart, bara att det inte är gärningsmannen.

Utöver det akuta deltar även sjukhuset i krisarbetet på plats i Kauhajoki.

– Hälsocentret i Kauhajoki har bildat ett kriscenter dit anhöriga och andra berörda kan vända sig. Vi har också erbjudit dem hjälp, säger Kari Saarinen till SvD.se.

Även Röda korset har skickat en krisgrupp på 15 personer till Kauhajoki. Krishjälp ordnas även i Jokela där åtta personer omkom efter en liknande skolskjutning den 8 november 2007.

Annons
Annons
X

Den 22-årige Matti Juhani Saari poserar med en pistol på en bild från hans sida på internet.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X