Annons

Dödade sin unga fru – kan dömas till fängelse

Polisavspärrningar vid det skogsparti i Hökarängen i södra Stockholm där kvinnan hittades nedgrävd i maj 2016. Arkivbild
Polisavspärrningar vid det skogsparti i Hökarängen i södra Stockholm där kvinnan hittades nedgrävd i maj 2016. Arkivbild Foto: Pontus Lundahl/TT

En 41-årig man som åtalats för mordet på en ung kvinna i Hökarängen 2016 kan dömas till fängelse. En rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen inte begick gärningen under påverkan av någon allvarlig psykisk störning.

Under strecket
Erika Nekham / TT
Publicerad

För en knapp månad sedan stod det klart att Södertörns tingsrätt bedömer mannen som skyldig till att ha dödat den unga kvinnan. Då beslutade rätten nämligen att han skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, då det ansågs bevisat att han begått "den i målet åtalade gärningen".

Undersökningen är nu klar och visar att mannen inte hade någon allvarlig psykisk störning vid tiden för gärningen. Han lider inte heller av någon allvarlig psykisk störning nu, och därmed finns det inga medicinska förutsättningar för att mannen ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård, konstaterar Rättsmedicinalverket.

Annons
Annons
Annons